En del av Latin Reiser
En magisk reise

Arequipa

  Arequipa ligger helt sør i Peru nær grensen til Chile og Bolivia. Byen ligger helt nøyaktig ved foten av den 5822 meter høye vulkanen El Misti, 2300 meter over havet. Byen er Perus nest største med ca 1 million innbyggere. Området ble i sin tid grunnlagt av Inkaene og senere ødelagt av et jordskjelv som rammet byen i 1868. Arequipa har også senere vært herjet av naturkatastrofer, og så sent som i 1960 ble byen igjen rammet av jordskjelv som forårsaket store skader. arequipa1 Innhold

1 Den hvite byen

2 Opphav

3 Høyde

Steder å besøke

4.1 Sentrum

4.2 Santa Catalina Klosterer

4.3 Mat

4.4 Juanita

4.5 Colca-Dalen

4.6 Misti

 

arequipa2 Den hvite byen Byen er kjent blant peruanere som den hvite byen, og som den vakreste byen i Peru. De hvite husene som dominerer byen, er laget av en spesiell vulkansk steinart.

opp

Opphav Navnet Arequipa stammer fra inkatiden, da inkaene på sin erobrerferd fant dette frodige området og slo seg ned her. «Ari quipay» betyr «Her vil jeg bli» på inkaspråket Quetchua, og det var slik det etterhvert fikk navnet Arequipa. Det finnes ikke mange rester etter inkaene i byen, da det mest ble benyttet som et hvilested for erobrerne. Byen tok først form etter spanjolenes inntog.

opp

Høyde Arequipa ligger på ca 2500 meter over havet og er et perfekt utgangspunkt for videre reiser i Andesfjellene. Det kan anbefales å overnatte her noen netter for aklimatisering og bli vant til høyden før man reiser videre til Titikakasjøen eller Cusco.

opp

Steder å besøke Sentrum Arequipa er et yndet turistmål og har mange interessante severdigheter med blant annet det gamle universitetet fra 1828 som et av de fremste. Det finnes også mange flotte katolske kirker og andre bygningner fra kolonitiden. Byen har en rolig og fin atmosfære for å spasere rundt i gatene og nyte byen.

opp

Santa Catalina klosteret Et annet definitivt høydepunkt er Convento de Santa Catalina som kanskje er den mest fascinerende koloniske religiøse bygning i landet og var inntil nylig hjemmet til 450 nonner. Andre bygninger fra kolonitiden er Casa Ricketts, som nå benyttes som kunstgalleri og museum.

opp

Mat Arequipa er også kjent veldig god mat og mange typiske retter. Besøk gjerne noen av byens mange innbydende restauranter og prøv noen av rettene. Søtsaker bør man også prøve her. Sjokolade og andre søtsaker er Arequipas spesialitet.

opp

Juanita Det kan anbefales et besøk i museet der mumien Juanita befinner seg: «Museo Santuario de Altura del Sur Andino de la Universidad Católica de Santa María de Arequipa». Høyt oppe på et vulkanfjell under snømasser ble det funnet en mumie av en ca 14 år gammel kvinne fra inkatiden. Det kan dreie seg om en ofring under Inka Tupac Yupanqui, selv om menneskeofring ikke var vanlig under inkatiden. Hun var tatovert, og antakelig en svært viktig person. Funnet vakte stor oppsikt, for det er den aller best bevarte menneskekroppene fra Andesfjellene. Hun hadde hull i kraniet og ble funnet i knestående som tyder på at hun var blitt ofret, noe som gjør at endret de tradisjonelle oppfatningene om at menneskeofring ikke ble praktisert under inkatiden.

opp

Colca-dalen I områdene rundt Arequipa finnes det også mange spennende steder, hvor vi spesielt nevner spesielt Cañon del Colca, som er den dypeste dalen i Andesfjellene. Elven Colca renner gjennom her og egner seg meget godt for rafting. Her kan man bli med på en to dagers tur og oppleve fantastisk natur, se kondorens flukt gjennom andesfjellene, bade i varmekilder og bli med på flotte vandreturer.

opp

Misti I bakgrunnen av Arequipa ruver den mektige vulkanen misti med sine 5822 meter. Det er mulig å bli med på en 2 dagers vandring å bestige vulkanen hvor man får fantastisk utsikt over fjellandskapene rundt Arequipa. Det er en relativt tøff vandring i og med at man nærmer seg 6000 meter over havet og man kan bli høydesyk.
Besøk Latin Reiser sine hjemmesider for gruppereiser og skreddersydde reiser til hele Latin-Amerika!Besøk latinreiser.no her
+