En del av Latin Reiser
En magisk reise

Flora og fauna

  De store geografiske variasjonene Peru består av gjør at det har et av verdens rikeste dyre -og planteliv.   Innhold

1. Kysten

2. Andesfjellene

3.Amazonas-regnskogen

Kysten Ved kystlinjen finnes lite vegetasjon og dermed få arter, ved elveutløpene finnes mange kaktusarter. Derimot er det et enormt rikt dyreliv, spesielt ved Paracas-halvøya og Islas Ballestas, hvor man finner blandt annet sjøløver, pingviner, og mange fuglearter.

opp

Andesfjellene I fjellområdene endres floraen betraktelig, hvor landskape domineres av 2 typer vegetasjon, paramo og pura, som er høylands gress og mose arter. Paramo finnes hovedsaklig i nord, og består av hardt gress og mose og små trær, mens puraen finnes mest i sør er tørrere, og består for det meste av gressplanter. Her kan også det høyest levende treslag i verden beskues, de fargerike treet Polylepis. Den mest karakteristiske fuglearten i andesfjellene er den velkjente mektige kondoren, og de mest vanlige dyreartene er lama, alpakka, guanaco og vicuña.

opp

Amazonas-regnskogen I Amazonas-regionen, finnes et stort antall dyrearter som jaguar, bjørn og andre rovdyr som det finnes veldig få andre steder, dessuten er det et paradis for fugletittere med sine 1700 fuglearter og Peru er det landet med nest flest i verden. Dessuten er floraen i amazonas delen unik, med en utrolig variasjon av plantearter. Det mest iøyenfallene er det enorme ceiba treet, som er karakteristisk for regnskogen, med sine enorme greiner som ligger som et teppe over marken. På marken kan det finnes mange blomsterarter blandt dem orkideer.
Besøk Latin Reiser sine hjemmesider for gruppereiser og skreddersydde reiser til hele Latin-Amerika!Besøk latinreiser.no her
+