En del av Latin Reiser
En magisk reise

Folk og Språk

Innhold

1. Folk

2. Språk

  Folk Av Perus 27 millioner innbyggere, bor over halparten i det tynne kystbeltet, konsentrert i de største byene. Lima er den største byen og har 10 millioner innbyggere, og er den 4 største byen i Latinamerika. Den nest største byen Arequipa, og den tredje største Trujillo, har litt over 1 million innbyggere hver. Nesten halvparten av befolkningen lever i fjellene, og mange av dem lever av primitivt jordbruk, det finnes noen større byer, men de fleste bor i landsbyer. Her er det fattige kår, og mange har måttet flytte på seg for å prøve lykken i større byer, men veldig ofte har de kommet til arbeidsløshet, og det har utviklet seg fattigstrøk med helse problemer og økt kriminalitet. I amazonas delen som er den største geografiske regionen, bor bare 5% av befolkningen. Rundt 45 prosent av peruanerne er indianere, 37% mestizer, 15% hvite og 3 prosent svarte eller av annen avstamming. Etterkommere av Kinesere og Japanere også godt representert ettersom sine forfedre bygget opp store handelsselskaper her, og peruanskinspirerte kinarestauranter er å se på ethvert gatehjørne.

opp

Språk Spansk er hovedspråket. I store deler av den andiske befolkningen snakker de både sitt indianske språk, Quechua eller Aymara, og spansk, hvor spansk er andrespråk. Veldig få prater Engelsk, men det begynner å bli mer og mer vanlig, spesielt i turistområder og blandt høyt utdannede mennesker. Quechua som er det største indianske språket er språket inkaene snakket. Det var utbredt over hele Peru da spanjolene erobret landet, men ble forbudt under kolonitiden. I dag er både Quetchua og Aymara og andre indianske språk-grupper tillat og også undervist i på skolene i områder med stor indiansk befolkning. Hverken Quechua eller Aymara var skriftspråk, så ordene blir skrevet på samme utaleform som på spansk. Peruansk spansk er en tydelig og korrekt spansk, og relativ enkel å forstå for tilreisende som kommer for å lære spansk. Det finnes mange skoler for opplæring i spansk for turister, spesielt i Cusco-området.
Besøk Latin Reiser sine hjemmesider for gruppereiser og skreddersydde reiser til hele Latin-Amerika!Besøk latinreiser.no her
+