En del av Latin Reiser
En magisk reise

Ica / Nazca / Paracas

Sør for Lima ligger området som kaller «Sur-Chico», og befinner seg i fylket (departamento) Ica. Ca 3 timer sør for Lima langs Panamerican Highway finner man Paracas og Islas Ballestas, og kjører man en time til kommer man til fylkeshovedstaden Ica. Fra Ica og videre til Nazca tar det ca to timer. Alle stedene er absolutt verd et besøk, og man kan enkelt få til dette samlet i en 3 dagers pakke til og fra Lima. Det er også mulig å reise videre fra Nazca til Arequipa eller Cusco i komfortable busser med liggeseter, men det tar fra 9 til 15 timer. Det er ingen flyplass med kommersielle flygniner i området. Innhold

1 Ica

2 Nazca

3 Paracas/Islas Ballestas

  Ica Ica ligger 4 timer sør for lima, en koselig liten by som ligger midt i det flate ørkenlandskapet litt inn i landet. Stedet, med sitt gode klima, er et populært sted å reise til for folk fra Lima, når de vil ut av hovedstadens stress og mas. Ica er vinby nummer en i Peru. Denne byen står for størsteparten av Perus vinproduksjon, og den nasjonale drikken Pisco blir også produsert her. Det anbefales på det sterkeste å dra på en rundtur rundt til de forskjellige vingårdene og se hvordan de fremstiller sin vin, og dessuten prøvesmake litt. ica1 Litt utenfor Ica ligger lagunen Huacachina. N år man ankommer den lille landsbyen, ligger den som en vakker oase i ørkenen. Stedet er veldig populært for tilreisende, med sin avslappende, og hyggelige atmosfære. Her kan man bli med spesialbygde biler, såkalte «Boogies» i det nydelige ørkenlandskapet. Det er en fartsfylt ferd over sanddynene og en gjennomført vakker naturopplevelse. Det blir flere stopp underveis hvor man får muligheten til å prøve seg på sandbrett. Det minner mye om snøbrett, men her surfer man nedover på sanddynene i stedet for på snø. Boogiene frakter deg opp til toppen og henter deg i bunnen.

opp

Nazca ica2 Nazca er en liten landsby ikke langt fra Ica, og her finner man et av de mest mysteriøse fenomener på kontinentet, “Linjene i Nazca”. Linjene fremstår fordypninger i overflaten som danner gigantiske mønstre, og de lærde strides om hvordan de har oppstått. Figurene er så store at de kun kan sees fra lufta. Nazca kulturen som holdt til her tusner av år tilbake, hadde en svært avansert teknologi, og det finnes mange teorier rundt hvordan de har laget figurene, hva som motiverte de til å lage de, og hvorfor de lagde de når de kun kan sees fra lufta. Et annet mysterium er hvordan linjene som ikke er dypere enn 30 cm har klart å bevares så godt gjennom så mange år uten å bli ødelagt av vær og vind. I senere tid har det kommet andre teorier fra grupperinger i Europa og USA, at linjene er nødt til å være oppstått fra et utenomjordisk tilfelle. Mystikken rundt fenomenet gjør stedet til et «must see» på en Peru-reise, så bli med til Nazca, lær om de ulike teoriene og gjør det selv opp en mening hvordan figurene kan ha oppstått. For å se linjene må man opp i luften, og det arrangeres mange flygninger om dagen i småfly over linjene. Turen tar ca 35 minutter og man får se mange av figurene, eks. edderkoppen, kolibrien, hvalen, astronauten, hunden, apen, hendene og treet. I Nazca florerte en avansert kultur før inkaenes tid. De livnærte seg på jordbruk, men i og med at Nazca er plaget av tørke dannet de kompliserte vannsystemer under overflaten, for å gi jordsmonn til sitt jordbruk. Disse akvaduktene som de heter er i bruk den dag i dag. ica3 I Nazca drives utvinning av gull, og de har stor produksjon av håndlagd kjeramikk, og man bruker fortsatt de samme metodene som fra Nazcaindianernes storhetstid. Her anbefales på det sterkeste å ta en flytur over linjene hvor man får et utmerket overblikk, dessuten bli med rundt å ta en titt på restene av Nazca kulturen, som akvaduktene, den spesielle gravplassen til de gamle Nazca-høvdingene, hvor man får se skjelletene deres, og alt gullet og verdigjenstandene de la med i gravene.

opp

Paracas/Islas Ballestas ica4 Paracas halvøya ligger 235 kilometer sør for lima og er det viktigste naturreservatet langs kysten i Peru, et godt bevart naturparadis hvor ørkensanden åpenbarer skatter fra urgamle sivilisasjoner.  Paracas nasjonalpark er det viktigste marine naturreservat i Peru, og er et av de fremste i verden. Med sine vakre strender, sitt unike dyreliv, og sitt spektakulære landskap er Paracas et stort høydepunkt for enhver reisende og med ideelle værforhold kan det besøkes hele året. ica5 Nasjonalparkens enorme mangfold av maritime dyrearter som fugler, fisk og sjøpattedyr, tiltrekker årlig mange besøkende, både naturelskere og andre som blir forbauset over det imponerende sjølivet som finnes her. Det er også et meget interessant område for geologiske forskere, som har funnet ut at halvøya er et resultat av at store fjellformasjoner falt ned i havet akkurat her for millioner av år tilbake, og dannet et møtepunkt mellom varme havstrømmer fra nord og kalde fra sør. Dette har gitt optimale klimatiske forhold for områdets fauna, og i tillegg er det kjent som stillehavets lunger for sin renhet og oksygenet vannet produserer. Nasjonalparken er delt inn i to soner, en maritime del og en del på land. Den maritime delen består i hovedsak av Islas Ballestas som er naturreservatets kronjuvel. Disse er kun tilgjengelig via arrangerte båtturer fra Paracas halvøya. Her vil man kunne oppleve sjeldne dyrearter som sjøløver, seler, pingviner, skilpadder og et enormt mangfold av eksotiske fuglearter, harmonerende med et vakkert øylandskap. Det er et godt beskyttet område fordi det er hjem til flere truede dyrearter. ica6 I tillegg til sin naturskjønnhet er Paracas et veldig viktig arkeologisk og historisk område, hvor avanserte indianerkulturer holdt til rundt år 1000 e.kr. Paracas indianerne er verdenskjent for sine tekstiler med mange farge- og stil kombinasjoner, men det mest oppsiktsvekkende er hvordan de på et så tidlig tidspunkt utførte avansert hjernekirurgi og kranie-utvidning. På museet i Paracas kan man bli kjent med i Paracasindianernes  levesett med bilder, forklaringer og også ved arkeologiske funn.
Besøk Latin Reiser sine hjemmesider for gruppereiser og skreddersydde reiser til hele Latin-Amerika!Besøk latinreiser.no her
+