En del av Latin Reiser
En magisk reise

Klima

  Klimaet i Peru består av en tørr og en fuktig sesong. Dette varierer i de ulike regionene.   Innhold

1. Kysten

2. Andesfjellene

3. Regnskogen

  Kysten Ved kystlinjen er det stort sett tørt hele året. Det regner så og si aldri, og de få gangene det regner er det bare yr. De varmeste månedene hvor det man nesten er garantert sol er i sommerhalvåret fra desember til mai, temperaturer rundt 30 grader. I vinterhalvåret er det noe kaldere og ofte overskyet, men det blir sjelden veldig kaldt. Man kan vente temperaturer fra 13 til 25 grader. Det er veldig høy luftfuktighet på kysten og ofte over 90%.

opp

Andesfjellene I fjellområdene er de tørre månedene mellom mai og september, og mange soldager, mens nettene kan bli veldig kalde helt ned mot 0, dette på grunn av høyden. Fra oktober til april er regnsesongen, men det blir sjelden mye regn før i januar. Mellom januar og mars er den regnsesongen normalt på det sterkeste, men man kan ofte oppleve dager uten regn, eller dager med en kraftig regnskyll midt på dagen. Temperaturer i regntiden ligger på mellom 5 og 25 grader.

opp

Regnskogen I regnskogen er temperaturen høy hele året, og har tørre og fuktige sesonger som i andesfjellene, mens her regner det kraftig i månedene januar til april. I regnskogen er regnsesongen mer uforutsigbar, som navnet tilsier kan det komme kraftig regn når som helst på året.
Besøk Latin Reiser sine hjemmesider for gruppereiser og skreddersydde reiser til hele Latin-Amerika!Besøk latinreiser.no her
+